Wij zijn verhuisd! U vindt ons aan de Emmastraat 2E in Poortugaal. Bekijk het volledige adres hier.

Medisch onderzoek en dienst

Welke diensten kunnen wij u aanbieden?

Onze onderzoeken en diensten

Binnen de kliniek is het mogelijk meerder vormen van onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek is nodig om uw dier juist te kunnen diagnosticeren en daarmee behandelen. We voeren onder andere bloed-, urine-, microscopisch en röntgenonderzoek uit. De resultaten van deze onderzoeken ontvangt u vaak binnen een dag.

Laboratorium

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek doen we zelf in de kliniek. Het onderzoek laat goed zien hoe de organen ervoor staan. Afwijkingen kunnen zo eenvoudig worden gezien. Vaak ontvangt u de uitslag hiervoor dezelfde dag nog. Soms moet het bloed getest worden op waarden waarop wij niet kunnen testen. Het bloed wordt in dat geval opgestuurd naar een extern laboratorium. De uitslag ontvangen we binnen een paar dagen.

Urineonderzoek

Urineonderzoek kan bij blaas- en plasproblemen de oorzaak achterhalen. Door te testen op de waarden van de urine en microscopisch onderzoek, komen we veel te weten over de nieren en blaas. Ook stellen we zo afwijkingen vast. Voor dit onderzoek is ochtendurine nodig. Deze kunt u ’s ochtends afgeven aan de balie. Vraag onze assistentes om advies bij het opvangen van urine. De uitslag van het onderzoek krijgt u dezelfde dag.  

Microscopisch onderzoek

Parasieten, infecties en schimmels kunnen onder andere aangetoond worden met microscopisch onderzoek. Deze zijn vaak met het blote oog niet te zien. Het is mogelijk bepaalde objecten met de microscoop tot duizend keer te vergroten. De uitslag ontvangt u vaak tijdens het consult.

Progesteron bepaling

Progesteron is een hormoon betrokken bij de loopsheid en ovulatie. Door middel van een bloedonderzoek kunnen we de hoeveelheid progesteron in het bloed meten, op deze manier kunnen we bepalen of de teef aan het ovuleren is en zo het beste dek tijdstip bepalen.

Titer bepaling

Wij kunnen op een VacciCheck titer bepaling van uw hond of kat uitvoeren. Met dit bloedonderzoek kunnen we bepalen of er voldoende antistoffen zijn tegen de ziekten Parvo, Distemper en Hepatitis. Afhankelijk van de uitslag kunnen we zien of een vaccinatie nodig is of dat we het kunnen uitstellen voor een periode van één tot drie jaar.

Röntgenonderzoek en echografie

Met ons digitale röntgenapparaat kunnen we foto's maken van het hele lichaam. De foto's geven een goed beeld van de botten en organen. Naast röntgendiagnostiek is het mogelijk echografisch onderzoek toe te passen. Hierbij kan er beter op individuele organen worden gefocust om zo afwijkingen te signaleren.

Mocht het nodig zijn, kunnen we ervoor kiezen u door te verwijzen voor echografisch onderzoek bij een specialist.

Operaties

Binnen onze kliniek kunt u terecht voor verschillende operaties, zoals castraties, sterilisaties, buikoperaties en het weghalen van bulten. Voor de operatie gaat uw dier onder narcose. Om het risico van de narcose zo klein mogelijk te maken, doen we vooraf uitgebreid pre-anaesthetisch onderzoek. Hierbij doen we volledig lichamelijk onderzoek, wij adviseren ook een pre-anaesthetisch bloedonderzoek. Het bloedonderzoek wijst uit of er problemen met bijvoorbeeld de lever of nieren zijn, met deze informatie kunnen wij bijvoorbeeld de narcose of infuus aanpassen of ervoor kiezen de operatie niet door te laten gaan.

In principe opereren we ’s ochtends, met uitzonder van spoed. Uw dier moet voor een operatie nuchter zijn. Het is wel de bedoeling dat u hem uitlaat. Na de operatie nemen we contact met u op. Later in middag kunt u uw dier dan weer komen halen.

Tandheelkunde en dentale röntgenonderzoek

Gebitsproblemen zijn veelvoorkomend bij dieren. Een stinkende adem, meer kwijlen, slechter eten of algemeen ziek zijn, kan wijzen op gebitsproblemen. In dat geval kunnen we het best een gebitscontrole inplannen. Mocht het nodig zijn, kunnen wij een gebitsreiniging uitvoeren. Hierbij verwijderen we tandsteen en eventuele loszittende elementen die het dier pijn doen. Ook beschikken we over een dentaal röntgenapparaat, hiermee kunnen we röntgenfoto's maken van het gebit. Dit heeft als voordeel dat we ook de wortels van de elementen kunnen bekijken, waardoor we afwijkingen kunnen vinden die wij met het blote oog niet kunnen zien. Ook kunnen we aan de hand van de foto's bepalen welke methode de beste manier is voor een extractie van een gebitselement.

U kunt als eigenaar ook het gebit van uw dier onderhouden. Met een tandenborstel en speciale tandpasta moet het gebit dagelijks gepoetst worden. Let op: tandpasta voor mensen mag niet gebruikt worden! Het bijhouden van het gebit kan ernstige problemen voorkomen, wilt u hier hulp bij? Vraag onze paraveterinair om advies.

Begeleiding

FeedWise

Persoonlijk voedingsadvies op maat voor uw hond of kat.

Onze praktijk werkt met FeedWise, een uniek, rekenplatform voor voedingsadvies op maat. Voor u betekent dit dat wij tijdens uw bezoek aan onze praktijk nog meer maatwerk kunnen leveren betreffend voedingsadvies voor uw pup, kitten, volwassen of senior hond of kat.

  • Voldoet de voeding die ik nu geef (nog) aan de specifieke voedingsbehoeften?
  • Is de dagelijkse hoeveelheid voeding (nog) passend bij het huidige gewicht en leeftijd?
  • Hoe kan ik mijn puppy of kitten verantwoord laten opgroeien?
  • Hoe kan ik mijn hond of kat verantwoord laten afvallen?

Vragen waar we met FeedWise in een handomdraai een passend antwoord op hebben. Na invoeren van actuele gegevens in FeedWise met betrekking tot ras, leeftijd, gewicht en activiteit, heeft u in slechts enkele minuten een voedingsadvies op maat.

Zowel voor gezonde dieren als dieren met een speciale voedingsbehoefte. FeedWise bevat ook specifieke modules voor het verantwoord laten afvallen of het groeien van pups en kittens.

Doorverwijzing

Soms is het nodig extra onderzoek uit te voeren. In deze gevallen verwijzen we u graag door naar een specialist in een tweedelijns kliniek. Dit is ook het geval bij CT- of MRI-scans. De dierenarts zal hierover met u overleggen.

Euthanasie

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk. Als dierenkliniek staan we u graag bij in dit moeilijke proces. Het is daarom mogelijk euthanasie uit te voeren bij u thuis en in de kliniek. Ook werken wij samen met een dierencrematorium. Het is mogelijk een crematie te regelen. Bespreek uw wensen met ons.

Terug naar Over ons